Napísal/a: ADRIA GOLD / 20.09.2019
Vraciame sa späť s návrhom na popoludňajšie či večerné hrešenie. Behom pár minút totiž máte prípravný naozajstnú lahôdku. Prekvapivá kombinácia studeného a teplého. O čom hovoríme? Predsa o Vyprážaná zmrzlina!
Mnohí z vás ju iste poznajú, ostatným poslúži nasledujúci recept - najjednoduchšie, čo sme zatiaľ vyskúšali!
1. Zmrzlinářskými kliešťami urobíme kopčeky zmrzliny. Tie dáme na plech a na dve hodiny vložíme do mrazničky.
2. Nachystáme si plátky toastového chleba, ktoré zbavíme okrajov a rozvaľkáme na tenké pláty.
3. Doprostred jedného plátu dáme zmrazený kopček zmrzliny a prekryjeme ho druhým rozváleným chlebom. Rukami obalíme kopček toastovým chlebom tak, aby tvorili kompaktný celok. Musíme konať rýchlo, zmrzlina sa nesmie stihnúť roztopiť!
4. Kopeček zmrzliny obalený v toastový chlieb ponoríme na 15 sekúnd do rozpáleného oleja. Po vybratí ho obalíme v cukre zmiešanom so škoricou (môžeme tiež použiť už namiešaný škoricový cukor alebo cukor vanilkový).
5. Servírujeme! Smaženú zmrzlinu prelejeme čokoládovým toppingom, posypeme nasekanými mandľami a dozdobíme čerstvým ovocím podľa vlastnej fantázie.
Prikladáme názorný postup. Neľakajte sa, je vo francúzštine - však veríme, že vám aj napriek tomu bude nápomocný.
Dobrú chuť!
Copyright © 2024 - created in Zlin by WebooAll rights reserved