telefón

vyhľadávanie


menu

Čakajte, odosielam...

Vyprážaná zmrzlina - chutný a rýchly recept

Napísal/a: ADRIA GOLD / 20.09.2019

hl. obrazek novinky

Vraciame sa späť s návrhom na popoludňajšie či večerné hrešenie. Behom pár minút totiž máte prípravný naozajstnú lahôdku. Prekvapivá kombinácia studeného a teplého. O čom hovoríme? Predsa o Vyprážaná zmrzlina!

Mnohí z vás ju iste poznajú, ostatným poslúži nasledujúci recept - najjednoduchšie, čo sme zatiaľ vyskúšali!


Čo budeme k jednej porcii vyprážané zmrzliny potrebovať?

  • kopček zmrzliny podľa vlastnej chuti
  • 2 plátky toastového chleba
  • olej na vyprážanie
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 polievková lyžica škorice
  • čokoládový topping
  • nasekané mandle

Ako na to?

1. Zmrzlinářskými kliešťami urobíme kopčeky zmrzliny. Tie dáme na plech a na dve hodiny vložíme do mrazničky.

2. Nachystáme si plátky toastového chleba, ktoré zbavíme okrajov a rozvaľkáme na tenké pláty.

3. Doprostred jedného plátu dáme zmrazený kopček zmrzliny a prekryjeme ho druhým rozváleným chlebom. Rukami obalíme kopček toastovým chlebom tak, aby tvorili kompaktný celok. Musíme konať rýchlo, zmrzlina sa nesmie stihnúť roztopiť!

4. Kopeček zmrzliny obalený v toastový chlieb ponoríme na 15 sekúnd do rozpáleného oleja. Po vybratí ho obalíme v cukre zmiešanom so škoricou (môžeme tiež použiť už namiešaný škoricový cukor alebo cukor vanilkový).

5. Servírujeme! Smaženú zmrzlinu prelejeme čokoládovým toppingom, posypeme nasekanými mandľami a dozdobíme čerstvým ovocím podľa vlastnej fantázie.

Prikladáme názorný postup. Neľakajte sa, je vo francúzštine - však veríme, že vám aj napriek tomu bude nápomocný.

 

Dobrú chuť!

 

Nezáväzný dopyt

alebo nám zatelefonujte

+421 915 811 376